מתכונים למרקים

מרק שעועית שחורה

מרק שעועית שחורה

חיפשתי מתכון מיוחד לשעועית השחורה שהייתה לי בבית, ואז הגיע החורף. אז כמובן שהכנתי מרק – מרק שעועית שחורה, פשוט וטעים. דורש סבלנות אם אין לכם סיר לחץ, כמוני :)
*גילוי מסעיר: אחרי יום במקרר, המרק אפילו יותר טעים!

מצרכים לכ-4 מנות

½1 כוסות של שעועית שחורה (לפני השריה)
1 בצל בינוני
3 שיני שום
½ צרור פטרוזיליה (צרור שקונים בשוק)
3 עגבניות בשלות
1 כפית כמון
1 כפית צ׳ילי גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
כמה גבעולי בצל ירוק, להגשה

אופן ההכנה

משרים את השעועית השחורה, לפחות לשלוש שעות, ואפשר גם ללילה. מסננים ממי ההשריה. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר, מוסיפים אליו את הבצל (מקולף וחתוך לשניים), הפטרוזיליה (קשורה בחוט, שלא תתפזר – מוצאים אותה אח״כ), ואת שיני השום. ממלאים את הסיר במים, בערך עד 3 ליטר, אם רוצים יותר סמיך – לשים פחות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים לשעועית להתבשל כ-3 שעות – עד שהיא רכה ומתפרקת.
מוצאים את הפטרוזיליה.
מגרדים על פומפיה את העגבניות וזורקים לפח את הקליפות שנשארו, מוסיפים לסיר את רסק העגבניות. מוסיפים גם את הכמון, הצ׳ילי המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. נותנים למרק להתבשל עוד כ-10 דק׳ על אש נמוכה.
מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט עד לרמת הסמיכות הרצויה.
חותכים את הבל הירוק לטבעות (בעיקר החלק הלבן) ומוסיפים למרק.
מגישים חם לצד כמה פרוסות לחם.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה