מתכונים למרקים

מרק שעועית

מרק שעועית

למרות שהשם שלי מופיע פה למעלה, המתכון הזה הוא לגמרי של אמא שלי. בארוחת ראש השנה היא הכינה לנו במיוחד מרק טבעוני – וזה היה המרק הזה. הוא היה כל כך טעים, פיקנטי ועשיר בטעמים, שידעתי שאני חייבת לשתף אותו פה ב”תיאבון בריא”. אז סוף סוף התפניתי להעתיק לפה את המתכון. אגב, בגלל שמשתמשים בו בשעועית מוכנה, נחסכות הרבה שעות הכנה. שעה ורבע – והמרק מוכן.

מצרכים

2 בצלים גדולים
1 ראש שום
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בטטה
3 גזרים
2 קופסאות שימורים של שעועית צ׳ילי
4 ליטר מים רותחים
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
פלפל שחור לפי הטעם
1 קופסת רסק עגבניות, 260 גרם

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל והשום, ומאדים בסיר יחד עם מעט שמן.
חותכים את תפוחי האדמה, הבטטה והגזרים לקוביות בגודל סנטימטר, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים את השעועית, המים אבקות המרק והפלפל השחור. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את רסק העגבניות.
מבשלים כשעה ורבע ויש לכם מרק מעולה!

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

6 תגובות

  • שלום, האם במקום קופסאות שימורים של שעועית צ׳ילי ניתן להשתמש בשעועית לבנה מבושלת? אם כן, איזו כמות זו בכוסות?

    תודה רבה

    • היי הילה. אני מניחה שאפשר להשתמש בשעועית לבנה מבושלת, כתוב על קופסת השימורים מהו המשקל של השעועית לאחר הסינון וזו הכמות שתחליף את השעועית מהשימורים (בערף 250 גרם – לא יודעת כמה זה בכוסות). כמובן שחלק מהטעם זה רוטב הצ׳ילי של השעועית מהקופסא, אז תנסי להוסיף עוד טעמים שאת אוהבת למרק.

  • [email protected] says:

    אבקות מרק? לא ממש בריא…

השאר תגובה