מתכונים למרקים

מרק חמצמץ עם אפונה צהובה, ירקות וסומק

1528632_677379575616981_1739006191_n

אז מסתבר שאפונה צהובה יבשה היא להיט. טעמה עדין ומזכיר מעט טעם של גרגירי חומוס, היא מתבשלת ומתרככת ממש מהר, שלא כמו אחותה הירוקה… ולכן היא כה מושלמת למרק.

מצרכים למרק

כ-400 גרם אפונה צהובה יבשה (כ-3/4 שקית של חצי קילו), לאחר שטיפה במסננת.
אין צורך בהשרייה
כרבע כרובית חתוכה לפי גודל שאתם מעדיפים
תפו”א אדום גדול, חתוך לקוביות קטנות.
שני קישואים בינוניים מגורדים/חתוכים לקוביות.
גזר גדול מגורד/חתוך לקוביות.
עגבנייה גדולה מגורדת/חתוכה לקוביות.
שלושה גבעולי סלרי עם עלים יפים קצוצים דק.
עלי טימין מכ-15 גבעולים או יותר

הוראות הכנה

למלא סיר גדול במים קרים עד לחצי הסיר ולהכניס את האפונה, הכרובית, תפו״א, קישואים, גזר, עגבנייה, סלרי ואת עלי הטימין (אפשר להכניס את הגבעולים לסיר ובסוף הבישול להקפיד להוציא אותם מהסיר)
לבשל על אש בינונית, ללא מכסה. כאשר המים מגיעים לרתיחה, הנמיכו את האש כדי שלא יגלשו.
הסירו את הקצף עם כף גדולה – לא חובה.

מצרכים ל”תיבולית” למרק

בצל ענקי או שניים גדולים/בינוניים, קצוץ
ראש שום ישראלי קצוץ
1 כף שטוחה חוואיג’ למרק.
1 כף לא שטוחה ולא גדושה מידי של סומק.
1/4 כף פפריקה מתוקה.
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם.
1/4 כפית כמון.
1 כף סילאן טבעי.
מיץ לימון. התחילו במיץ מחצי לימון טרי והוסיפו את החצי השני לפי טעמכם.
מלח טבעי לפי הטעם.

הוראות הכנה

במחבת גדולה בשמן זית, לאדות/לטגן קלות את הבצל, כשהבצל נעשה שקוף הוסיפו ראש שום ישראלי קצוץ והמשיכו לטגן. בהנחה שאכן תשתמשו בשום ישראלי, הוא לא ישרף, במידה וזה שום רגיל שמגיע ברשת – היזהרו לא לשרוף, דעו שמדובר בשום שמגיע מסין והוא כבר קלוי, לכן פחות טעים ומודגש וגם נשרף בקלות
הוסיפו למחבת את התבלינים, ערבבו הכל היטב והוסיפו למרק.
המשיכו בבישול עוד כ-20 דקות, טעמו, תקנו תיבול בהתאם לצורך.

הצעת הגשה

כמו בתמונה, עם מעט אורז בסמטי לבן או מלא. פזרו סומק מסביב לחמיצות נוספת וליופי.
ארוחה מלאה, עשירה ומשביעה והכי חשוב: סופר טעימה!

בתאבון.

המתכון הוא של שי-לי מנזילבסקי, פעילה למען בעלי-חיים ולקידום טבעונות, מנחת סדנאות בישול והרצאות בנושאים שבין אוכל, בריאות ומוסר. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלה

[printfriendly]

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה