מתכונים למנות עיקריות

מצייה לפסח

מצייה

זה המתכון שלי למצייה המסורתית של פסח. מנה יפה שמרגישה כמו פריטטה מלכותית.

מצרכים ל-2 מנות גדולות או 4 קטנות

4 מצות
2 כפות קמח חומוס
מים
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 עגבניה
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שוברים את המצות בקערה ומרטיבים אותן – לא מאוד, אלא שיהיו לחות. בכוס, או קערה קטנה אחרת, מערבבים את קמח החומוס יחד עם מעט מים עד למרקם נוזלי – כמו טחינה דלילה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
במחבת מטגנים עד ריכוך את הבצל, הקישוא והגזר. מוסיפים את הירקות אל קערת המצות ומערבבים. מוסיפים את קמח החומוס (עם המים) ומערבבים.
מחממים שמן במחבת טפלון או במחבת נון-סטיק, מניחים את תערובת המצות ומטגנים עד שהצד התחתון משחים. בעזרת צלחת או מכסה של סיר, הופכים את המחבת עם המצייה ומחזירים למחבת לטיגון מהצד השני.
מגישים ליד חזרת (חריין), סלט ירקות, סלט אבוקדו אפילו מייפל סליאן או ריבה אם מתחשק לכם משהו מתוק.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

השאר תגובה