מתכונים למנות עיקריות

מפרום טבעוני

מפרום טבעוני

מצרכים ל- 10-14 מפרומים

למלית

1 בצל גדול, קצוץ
1/2 חבילת טחון מן הצומח של טבעול
1 כפית תבלין לקציצות
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח

למפרום

5-7 תפוחי אדמה
מעט קמח
שמן לטיגון

לרוטב

7-8 עגבניות
7-8 שיני שום
פלפל חריף, בכמות שאוהבים
150 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
1-1½ כוס מים

אופן ההכנה

מכינים את המלית:
מטגנים 1 בצל גדול במעט שמן קנולה עד להזהבה. מוסיפים חצי חבילה של טחון של טבעול, כפית של תבלין לקציצות, חצי כפית קינמון, רבע כפית אגוז מוסקט, חצי כפית פלפל לבן, כפית מלח מערבבים ומוסיפים לטגן עוד כחמש דקות על אש קטנה. מניחים בצד להתקרר.

מכינים את המפרום

מקלפים 5-7 תפו”א, חוצים כל אחד לאורכו ומכל חלק כזה חותכים בסכין באמצע ליצירת מקום למילוי (יש לשים לב לא לחתוך עד הסוף כדי לאפשר את הכנסת המילוי. מכניסים את המלית בצורת דחיסה ומהדקים סביב התפו”א, מקמחים מבחוץ במעט קמח. מטגנים את כל המפרומים בשמן קנולה באש נמוכה-בינונית עד להזהבה.

מכינים את הרוטב

מקלפים ומרסקים 7-8 עגבניות בינוניות. מטגנים כ- 7-8 שיני שום במעט שמן קנולה עד להזהבה, מוסיפים לסיר את העגבניות, פלפל חריף שלם למי שאוהב (ניתן לחרוץ בו פתח לפתיחת הטעמים), 150 גרם רסק עגבניות, כף פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם וכוס-כוס וחצי מים, מערבבים הכול ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

מוסיפים את המפרומים לסיר, מוסיפים מעט מים ומבשלים כ 20-30 דקות על אש קטנה. מעבירים את המפרומים לתבנית שופכים מעליהם את יתרת הרוטב ואופים (בחום בינוני, כ-180 מעלות) עד להתרככות עוד כ-40-60 דקות.

מפרום

מפרום1

בתיאבון!

מירב היא טבעונית שפועלת לקידום טבעונות וזכויות בעלי חיים בעיר מודיעין. מירב היא גם כותבת שירים, מלחינה ומבצעת. תוכלו לשמוע אותה כאן ולבקר אצלה בפייסבוק.
Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה