מתכונים למנות עיקריות

מעורב ירושלמי צמחוני

מעורב ירושלמי טבעוני

מדי פעם אנחנו אוהבים לקחת מתכון בשרי ולהוציא ממנו את הבשר. שימשיך לייצג את המנה המקורית – אבל שלא יתפשר על הטעם. אז כששמענו בטלוויזיה מישהו מדבר על ״מעורב ירושלמי״, מיד הגלגלים במוח התחילו לרוץ – איך מכינים מנה ללא בשר, כשהגירסא המוכרת שלה מכילה מספר רב של מרכיבים בשריים?
אז הלכנו למטבח ובדקנו במה בד״כ אנחנו מחליפים מרכיבים בשריים במנות ״בשריות״, והתחלנו להניח את חומרי הגלם על הדלפק: את הסייטן שהיה לנו ניסיון טוב איתו כ״בשר״ צלוי על הגריל; את הטופו שכבר תפקד בהצלחה כשווארמה; את פטריות הפורטבלו הבשרניות; וגם הוצאנו מהפריזר ״חזה בגריל מן הצומח״ ששמו כבר מסגיר במה הוא יכול לעזור לנו.
וכמו מעורב ירושלמי אמיתי, זה צריך להיות מהיר להכנה, להקפיץ את הכל במחבת, למלא בפיתה, לקבל מרקמים שונים בכל ביס, ולשבוע.
יצא מעולה. אז יאללה, למתכון:

מצרכים לשתי מנות

100 גרם סייטן
100 גרם טופו
2 יחידות חזה בגריל מן הצומח של טבעול
3 פטריות פורטבלו גדולות
1 בצל בינוני
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח לפי הטעם
מעט מים
מעט שמן לטיגון
שתי פיתות

הערה

אם אין תבלין שווארמה אפשר לשים כמון וכורכום לפי טעמכם האישי. לא הייתי מוותר על הפפריקה המעושנת.

אופן ההכנה

מתחילים בהפשרת ה׳חזה׳ והסייטן (במידה וקניתם קפוא).
חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מניחים בצד.
חותכים את הסייטן, הטופו, החזה והפטריות לקוביות בגודל של כ-1 ס״מ ומטגנים במחבת עם מעט שמן כ-10 דקות.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. אם מרגישים שהתערובת מתייבשת אפשר להוסיף קצת מים.
מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים בפיתה טרייה עם טחינה וחריף לצד מלפפון חמוץ ולימון כבוש.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

3 תגובות

השאר תגובה