מתכונים למנות עיקריות

מסבחה פול מצרי ושעועית לימה של מסעדת זכאים

מסבחה פול מצרי ושעועית לימה של מסעדת זכאים

לפני כמה שבתות קפצנו למסעדת זכאים, לבראנץ׳ זוגי שקיבלנו במתנה מחברה. הזמנו את המנה הזו, מסבחה פל מצרי, והתענגנו על כל ביס! ביקשנו מהאחים זכאים את המתכון כדי שנוכל להכין אותו בבית, והנה הוא לפניכם:

מרכיבים לכארבע מנות

200 גרם פול מצרי – הזן הקטן
100 גרם שעועית לימה – בובס, השעועית הענקית
2 ראשי שום
3 פלפלים חריפים
2 ענפי מרווה
300 מ”ל שמן זית
3 לימונים
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

משרים את הפול והשעועית, כל אחד בקערה נפרדת, בהרבה מים למשך 12 שעות.
מסננים. מביאים לרתיחה את הפול והשעועית בשני סירים נפרדים מלאים במים. מסננים ושוטפים. ממלאים שוב במים את הסירים עם הפול והשעועית, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה מוציאים את הקצף. מוסיפים לכל סיר חצי מכמות שמן הזית, ראש שום חצוי, פלפל חריף קרוע ביד וענף מרווה. מבשלים כ-5 שעות ללא מכסה על להבה נמוכה מאוד.

בינתיים מכינים חריף כבוש

קוצצים פלפל חריף אחד לקוביות קטנות ומעבירים לקערה קטנה. סוחטים פנימה מיץ מלימון אחד, ומתבלים במלח. משרים במקרר. את הפול מביאים לרתיחה נוספת, עד שהנוזל בסיר מצטמצם לכדי רוטב. סוחטים את השום, ונפטרים מהקליפות ומוצאים את ענף המרווה. טוחנים את הפול יחד עם מיץ משני לימונים, ומתבלים במלח.
מניחים בצלחת מהפול הטחון, יוצרים גומה, ומניחים בו מהשעועית. בוזקים מעט מהחריף הכבוש, ומגישים לצד לחם חם או חלה טרייה.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה