מתכונים לממרחים ורטבים

מיונז טבעוני ללא סויה

מיונז

חני מרגולין שלחה לנו את המתכון שלה למיונז טבעוני ללא סויה וזה מה שהיא כותבת:
הגרסה המקורית של המתכון למיונז הטבעוני, מכיל חלב סויה. בניסיונותיי להבין מה ממצק את המיונז, הבנתי שזה הלציטין שחלב הסויה מכיל. לכן החלטתי לנסות עם תחליף: מים + שקדייה + שום. התוצאה הייתה מדהימה וכל מי שטעם (גם לא טבעונים) אמר שהמיונז שלי טעים יותר מהקנוי. אז הנה הוא לפניכם, למען הרגישים לסויה – גם לכם מגיע…

מצרכים

1 כוס מים מינרלים קרים + 4 כפות מעט גדושות שקדייה
½1 כוסות שמן זרעי ענבים
¾ כפית שטוחה מלח ההימלאיה דק
1 כפית שטוחה חרדל
3 שיני שום בינוניות קלופות וחצויות
4 כפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

להכניס לבלנדר את החומרים חוץ מהשמן ומהמיץ לימון.
מפעילים עד שהחומרים מתאחדים, ואז מוסיפים בזרם את השמן ורק לאחר 3 דקות של הפעלה, מוסיפים את המיץ לימון.
מפעילים שוב לדקה אחת ומתקנים טעמים.
מחזיק במקרר בצנצנת סגורה עד 5 ימים, כמובן שאפשר להכין מחצי כמות.
[printfriendly]

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

14 תגובות

השאר תגובה