תוספות

מאפינס בצל גזר וקישוא

מאפינס בצל גזר וקישוא

מאפינס בצל גזר וקישוא.
טבעוני, ללא גלוטן

מרכיבים

בצל גדול קצוץ
גזר מגורר דק בפומפייה
קישוא מגורר דק בפומפייה
חצי כוס קמח חומוס
חצי כוס קמח קינואה (אפשר להמיר בקמח עדשים או קמח מש)
מלח, לפי הטעם
פלפל גרוס, לפי הטעם
כמון טחון, לפי הטעם
רבע כוס קורנפלקס תלמה ללא גלוטן טחון למרקם פירורי לחם (אפשר פירורי לחם או פצפוצי אורז במקום)

אופן ההכנה

במחבת עם מכסה מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר והקישוא, כ-10 דקות עד התרככות.
בקערה מערבבים היטב (שלא יהיו גושים) כוס וחצי מים עם חצי כוס קמח החומוס וחצי כוס קמח הקינואה.
לבלילה מוסיפים את המלח, פלפל גרוס וכמון ומערבבים עם הירקות.
משמנים תבנית מאפינס במברשת סיליקון וממלאים בבלילה כמעט עד הסוף (מתמלאים כ-20 מאפינס, תלוי בגודל השקעים שבתבנית).
מפזרים מעל כל מאפין מעט פירורי קורנפלקס.
אופים בתנור ב-250 טורבו לחצי שעה.
מתאפקים ומחכים להתקררות, שולפים מהתבנית ונהנים!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה