מתכונים לקינוחים

מאפינס בננה

מאפינס בננה

התחשק לי להכין משהו הבוקר. נזכרתי שיש עוגת בננות עם שוקולד צ׳יפס שהכנתי מזמן, שלא קיבלה את התהילה שלה (והיא מעולה, אגב). החלטתי לקחת את המתכון ההוא, לשנות טיפה, להפוך אותו למאפינס קטנים וחמודים שהרבה יותר כיף לאכול. ויצא מתכון פצצה. הנה הוא. תיהנו!

מצרכים לכ-14 מאפינס

יבשים:
½1 כוסות קמח
לגירסה ללא גלוטן: 1 כוס קמח תמי + ½ כוס קמח קונדיטור
¾ כוס סוכר
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון

רטובים:
3 בננות בשלות (מרוסקות על צלחת בעזרת החלק האחורי של מזלג)
1 כוס חלב סויה (אני השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל)
¼ כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 חפיסת שוקולד מריר קצוצה או שוקולד צ׳יפס בכמות שאוהבים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הבננות, חלב סויה, שמן, ותמצית וניל. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את השוקולד.
מחלקים את הבלילה באופן שווה לתבניות מאפינס משומנות מעט ואופים במשך כ-20 דקות עד שהמאפינס משחימים או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, ומקשטים עם אבקת סוכר.

תודה לקטי שניסתה את הגירסה ללא גלוטן, ודיווחה :)

בתיאבון.

Loading💛 הוספה למועדפים

18 תגובות

השאר תגובה