מתכונים לקינוחים

מאפה פילו חגיגי עם תפוחים ושקדים

מאפה פילו טבעוני
תודה לדנה יצחקי על התמונות היפות.

וואו, אתם לא מאמינים כמה המאפה הזה טעים! חיסלתי את כמעט הכל לבדי בלי למצמץ… קינוח שהוא קל להכנה וירשים כל אורח. לצורך המתכון תצטרכו לשהתמש בבצק פילו, ליתר דיוק ב-4 דפים (אלא אם כן תרצו להכפיל כמויות ולהכין שני מאפים – כדאי!, אז תשתמשו ביותר) אני הפשרתי את הבצק במקרר במשך הלילה, הוצאתי את מס׳ הדפים הדרושים והחזרתי למקפיא – כן, לא אידיאלי אני יודעת. אם לא בא לכם להקפיא בחזרה, תוכלו להכין כמה מתכונים מכאן שעושים שימוש בבצק פילו.

מצרכים

4 דפי פילו
2 תפוחי עץ בינוניים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון, יותר או פחות לפי הטעם
מעט צימוקים
מעט שברי אגוזי מלך
80 גרם קמח שקדים
1/4 כוס מים

אופן ההכנה

מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות. בסיר קטן על אש בינונית מבשלים את התפוחים, הסוכר והקינמון עד שהתפוחים מתרככים, אבל לא יותר מידי. בערך 5 דקות. לערבב מידי פעם. בסיר יישאר מעין סירופ תפוחים, לשמור אותו.
במעבד מזון טוחנים את קמח השקדים והמים לעיסה אחידה.
על מחבת בינונית מרססים מעט שמן ומניחים עליה 2 דפי פילו צמודים, (אפשר להיעזר בתמונות), עליהם מורחים את ממרח השקדים שייצרנו. מעל שכבת השקדים מסדרים יפה את התפוחים, מעליהם מפזרים את הצימוקים והאגוזים. אפשר להוסיף עוד מעט קינמון אם אתם אוהבים. מכסים את המילוי בעזרת 2 דפי פילו נוספים (צמודים) וגוזרים יפה את השאריות (לא חובה). מרססים מעט שמן, ומקפלים את קצוות הדפים של השכבה התחתונה. את המחבת מניחים על אש קטנה-בינונית, ומטגנים את המאפה כ-5 דקות עד שהוא משחים מלמטה. בעזרת צלחת הופכים את המאפה ומטגנים קלות גם את הצד השני, עד להשחמה. הופכים בחזרה לצלחת מפזרים מלעלה את ״סירופ התפוחים״ שנשאר לנו בסיר, חותכים למשולשים ומגישים.
בתיאבון!

מאפה פילו טבעוני

מאפה פילו טבעוני

מאפה פילו טבעוני

מאפה פילו טבעוני

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה