מתכונים לקינוחים

מאפה פילו במילוי גבינה וחמוציות

מאפה-פילו-וגבינה
ישראל אהרוני, מבחינתי, הוא השף מספר אחת. בימים שלפני הטבעונות הייתי עוקבת אדוקה אחר הטורים שלו בעיתון וצופה בתוכניות המצויינות שלו. כל מתכון שלו הוא בול – טעים, מרשים, אבל לא מסובך מדי. גם היום, מידי פעם אני מציצה בטור שלו בעיתון וצופה בתוכניות הטלוויזיה, אולי אוכל ללמוד טכיניקה חדשה של בישול או איזה טריק מדליק, ואפילו למצוא מתכון שיהיה קל ונוח לטבען. בדיוק כמו המתכון שלפניכם. את הגרסה המקורית שלו אתם יכולים למצוא כאן. זוהי גירסתו המטובענת:

מצרכים

5 עלי פילו (חתוכים לריבועים)
תרסיס שמן או ממש מעט שמן לשימון המחבת
2 כפות סוכר + עוד קצת
1 חבילת גבינת טופוטי בסגנון גבינה (225 גרם)
קליפה מגורדת מלימון בינוני-גדול
½ כוס חמוציות (גם צימוקים או דובדבנים יעבדו כאן טוב)
להגשה: מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

מפשירים עלי פילו לילה במקרר או לפחות שעתיים בטמפרטורת החדר. מחכים שיפשירו לגמרי.
מכינים את הגבינה:
בצלוחית עמוקה או קערה מערבבים בעזרת כף את גבינת הטופוטי יחד עם 2 כפות סוכר וגרידת הלימון. טועמים ואם לא מספיק מתוק אפשר להוסיף עוד קצת סוכר. מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
משמנים מחבת נון-סטיק (חשוב), במעט שמן (עדיף תרסיס) ומניחים עליה עלה פילו אחד כך שהשוליים יגלשו מהמחבת, מפזרים עליו מעט סוכר. כך עושים עם עוד 3 דפים של פילו (בסה״כ 4 דפים).
מניחים את תערובת הגבינה על בצק ומכסים בעלה נוסף. את השוליים שנותרו מקפלים מעל עד שהכל מכוסה יפה, מרססים בעוד מעט שמן.
את המחבת מניחים על האש לכחמש דקות עד שהצד התחתון משחים. בעזרת צלחת הופכים את המחבת וקולים גם את הצד השני של המאפה עד שמשחים קלות.
מפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.

הכי מומלץ לחכות 10 דקות ולא לאכול אותו ישר חם מהמחבת. אפשר לשמור במקרר (לא לארוך זמן) ולחמם לפני ההגשה כמה דקות במחבת או בתנור.

מאפה-פילו-וגבינה
מאפה-פילו-וגבינה
מאפה-פילו-וגבינה

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

4 תגובות

השאר תגובה