מתכונים ללחמים

לחמניות פיצה


כמו לחמניות התירס, רק בטעם של פיצה.

מצרכים

350 גרם קמח תופח
350 גרם גבינה לבנה טבעונית, השתמשתי בגבינת הסויה של תנובה
½ כוס שמן
1 כפית מלח
¼ כוס מים
חופן זיתים קצוצים – בכמות תלויה בכם
50 גרם רסק עגבניות, או קצת יותר

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים הרטובים, ולקערה קטנה מנפים את הקמח (לא חובה לנפות) ומוסיפים מלח. מאחדים את שתי הקערות עד ליצירת בצק ואז מוסיפים את הזיתים ומערבבים. לא חייבים להכין את הבצק בשתי קערות, אפשר גם לערבב הכל יחד. הבצק ייצא גמיש ודביק, וזה בסדר. מרטיבים את הידים (כדאי להכין קערה עם מים שתהיה קרובה אליכם) ויוצרים כדורים, בגודל שרוצים (הם תופחים מעט). אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהלחמניות יוצאות קשות מבחוץ ומוכנות מבפנים/או עד שמשחימות, אך זהירות לא לייבש אותן. (מתחילים באפייה של 15 דקות, בודקים, ואז עוד 10, בודקים וכן הלאה).

מחכים שיתקררו טיפה ואפשר להגיש ולאכול.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה