מתכונים ללחמים

לחמניות כוסמין רכות

לחמניות כוסמין רכות

ידוע שההנחייה לבצק שמרים , היא לישה של כ-10 דקות אך לא במקרה הזה. במתכון שלפניכם נדרשת לישה מינימאלית ובנוסף טמון כאן סוד קטן שאותו למדתי מהאופה הביתית עדה כהן: הוספת כמות ניכרת של שמן זית לבצק, והתוצאה: אוורירית ביותר.

לחמניות כוסמין רכות כענן:

מצרכים

640 מ”ל מים פושרים
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר קנים {או אחר}
1 ק”ג קמח כוסמין לבן אורגני
2 כפיות שטוחות מלח ההימלאיה וורוד דק
¾ כוס חד פעמית של שתיה קרה שמן זית כתית מעולה
לקישוט: מעט פרג טחון טרי ושומשום

אופן ההכנה

1.להכניס לקערה גדולה את המים, השמרים והסוכר, ולערבב.
להוסיף את כל הקמח, לפזר מעל את מלח, להוסיף את השמן ולערבב תחילה בעזרת כף.
ללוש במהירות לבצק דביק מאד. כל התהליך אמור להימשך כדקה וחצי עד שתיים.
2. לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה ל-20 דקות.
3. ללוש כדקה בידיים משומנות, למרוח כף שמן זית על כל פני הבצק, לכסות שוב בניילון נצמד ולהניח לתפיחה כשעה במקום חמים.
4. לרפד 2 תבניות גדולות של התנור בנייר אפייה ולשמן בשכבה דקה של שמן.
5. בידיים משומנות ליצור 18 כדורים, לעגל אותם ללחמניות להניחן בתוך התבנית ולהשאיר מרווח בין כל לחמניה. לשטח אותן מעט בעזרת הידיים ולפזר פרג או שומשום.
6. לכסות בנייר אפייה ולהניח לתפיחה כ-20 דקות.
7. לחמם תנור לחום של 200 בתוכנית טורבו.
8.לפני הכניסה לתנור, למרוח מעט שמן זית על כל לחמניה {בעזרת מברשת סיליקון} ולהכניס לתנור החם. לאפות כ-10-12 דקות או עד שמזהיב.
9. מיד בתום האפיה, יש להוציא את התבנית מהתנור, להניח מעל הלחמניות נייר אפייה ומעליו מגבת שתעטוף את התבנית. פעולה זו לוכדת את הלחות פנימה ותורמת לרכות.
כשהלחמניות מתקררות, יש לאחסן בשקית אטומה, ובמידה ורוצים להקפיא, זה הזמן המתאים.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

8 תגובות

  • הכנתי הרגע את הלחמניות בדיוק לפי המתכון!
    יצאו מדהימות, טעימות, קלילות אווריריות..מושלם!!!!!

    • היי ציפי!
      הכוונה היא לתנור אפייה רגיל, כאשר מכוונים אותו לתכנית טורבו.
      במידה ואין בתנור שלך תכנית כזאת, תאפי בתכנית אפייה רגילה {חום תחתון ועליון]
      אך במקרה הזה, משך האפייה יתארך ויהייה צורך בהשגחה.
      בהצלחה!

  • הכנתי את המתכון עם מספר שינויים ויצא ממש טעים! טרפו את החלות ואת השאר הקפאתי.
    ללחם יש טעם טוב ממש!
    השינויים שעשיתי:
    החלפתי בערך 2 כוסות מהקמח בקמת שיבולת שועל וצ׳יה טחונה.
    ערבבתי שמן זית ושמן זרעי ענבים.
    הוספתי מלא אגוזים לבצק.
    יצא שהתפחתי יותר ממה שהומלץ וזה היה אוורירי מאד.
    הכנתי חלות ואפיתי בתנור ל 25-30 דקות.

    לגבי השמרים: לתחושתי אפשר להשתמש בפחות או להחליף במחמצת. איך ממירים? כמה שמרים מול כמה מחמצת?

    תודה על מתכון מנצח!

  • היי דניאל!
    אכן הבצק מקבל באהבה תוספות למיניהן
    והשיבולת שועל והצ’יה הוסיפו סיבים שזה מצויין.
    לגבי השמרים: לכל ק”ג קמח, אני מוסיפה 2 כפות ממש שטוחות של שמרים יבשים, אם כי בקיץ
    אני מוצאת שיש צורך להפחית מעט ואז הכמות היא: אחת ו4\3 כפות שטוחות לכל ק”ג של קמח.
    בנוגע למחמצת, לא עובדת איתו.
    תודה ששיתפת ושמחה שאהבת.

    • היי עינת!
      ניסיתי עם קמח כוסמין 70% מלא ועדיין הלחמניות יצאו אווריריות, אם כי קצת פחות
      מאלה העשויות מכוסמין לבן.
      אם תכיני מקמח כוסמין מלא, אשמח אם תעדכני איך יצא.

השאר תגובה