מתכונים ללחמים

לחם בירה עם פירות יבשים

לחם בירה טבעוני עם פירות יבשים
תודה לדנה יצחקי על התמונות היפות.

המתכון הזה ממש קל להכנה והכי כיף שהוא די מהיר. תוך 50 דקות ויש לכם לחם בירה ריחני. בלי ללוש ובלי לחכות להתפחה, מערבבים ואופים. הוא חגיגי ומתאים במיוחד לסדר ט״ו בשבט. אני בחרתי בחמוציות ובצימוקים אבל כל פרי יבש שאתם אוהבים יכול להתאים כאן, משמשים, תאנים (חתוכים קטן), אגוזים קצוצים, וכן הלאה. ט״ו בשבט שמח!

מצרכים לתבני אינגליש-קייק אחת (גדולה)

3 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
330 מ״ל בירה לבנה בטמפ׳ החדר
1/2 כוס של צימוקים, חמוציות, אגוזים וכד׳

אופן ההכנה

אם בחרתם בפירות יבשים יש להשרות אותם כ-5 דקות במים חמים לפני שמערבבים אותם בבצק. אחרי 5 דקות יש לסנן את המים.
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והבירה, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב. מסדרים נייר אפייה בתבנית אינגליש-קייק ושופכים לתוכה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא ייבש. נותנים ללחם להתקרר מעט ואז חותכים עם סכין לחם גדולה.
בתיאבון!

הכנות

לחם בירה טבעוני עם פירות יבשים

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה