מתכונים למנות עיקריות

לביבות תפוחי אדמה, גזר וזוקיני

לביבות תפוחי אדמה, גזר וזוקיני

המרכיבים

7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושטופים
גזר גדול שטוף
2 זוקיני (או קישוא)
2 כפות קמח חומוס
כף גדושה קמח תפוחי אדמה (אפשר גם קמח קורנפלור)
עלי פטרוזיליה קצוצים מ3 ענפים
עלי שמיר קצוצים מ3 ענפים
2 שיני שום כתושות
מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית כתית מעולה לטיגון

אופן ההכנה

מגררים את תפוחי האדמה, הגזר והזוקיני בפומפייה ומניחים בקערה גדולה.
מוסיפים את הקמחים ושאר המרכיבים (למעט השמן) ומערבבים היטב
מחממים מעט מהשמן במחבת טפלון קטנה, משטחים מהבלילה ומבשלים על אש בינונית כ10 דקות.
כשהצד התחתון משחים, הופכים לצד השני וממשיכים לבשל עד שהוא משחים גם.
מעבירים לצלחת הגשה וממשיכים כך עם שאר הבלילה.
מגישים חם

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה