מתכונים למנות עיקריות

לביבות ירק אפויות

לביבות ירק אפויות

לביבות ירק אפויות, מתאים לחנוכה וגם לכל יום אחר. ללא גלוטן.

מרכיבים

בצל גדול קצוץ, מטוגן עד הזהבה קלה
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, מגוררים בפומפייה
גזר גדול בקליפתו מגורר בפופמפייה
חצי בטטה קלופה מגוררת בפומפייה
2 קישואים מגוררים בפומפייה
3 שיני שום מגוררות בפומפייה
3 כפות קמח חומוס (אפשר קמח מלא במקום)
2 כפות קורנפלקס ללא גלוטן טחון למרקם של פירורי לחם (או פירורי לחם רגילים)
כף גדושה קמח תפוחי אדמה (אפשר גם קורנפלור)
חופן ענפי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה משומן קלות, ומפזרים מעל כל לביבה מעט פירורים.
אופים כ3/4 שעה או עד שהלביבות משחימות מעט.
מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות קלה. מגישים וזוללים חם.
טעים גם לילדים!

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

4 תגובות

  • את הפירורי לחם \ קורנפלקס – להכניס לתערובת או לפזר מלמעלה? או גם וגם?

    וגם, האם יתפרק?

    וגם, לא להפוך?

  • נועה ניסיתי וזה אמנם לא מתפרק ולא צריך להפוך. הן נדבקות טוב יותר אחרי שהן מתקררות אז כדאי לא לאכול מיד אלא לצנן ואז לחמם לאכילה. אין צורך לפזר למעלה פירורים. טעימות כמו שהן.

  • נועה ניסיתי וזה אמנם לא מתפרק ולא צריך להפוך. הן נדבקות טוב יותר אחרי שהן מתקררות אז כדאי לא לאכול מיד אלא לצנן ואז לחמם לאכילה. אין צורך לפזר למעלה פירורים. טעימות כמו שהן.

  • נועה ניסיתי וזה אמנם לא מתפרק ולא צריך להפוך. הן נדבקות טוב יותר אחרי שהן מתקררות אז כדאי לא לאכול מיד אלא לצנן ואז לחמם לאכילה. אין צורך לפזר למעלה פירורים. טעימות כמו שהן.

השאר תגובה