תוספות

כרובית מצופה

IMG_20140715_132224-02
אתמול קפצתי לבקר את ההורים שלי בביתם שבמושב. כבר לפני חודשיים הודעתי לאמא שלי על הביקור המתוכנן, וכבר כמעט חודשיים שהיא מתקשרת ושואלת באיזה מאכלים אני רוצה שהיא תפנק אותי. לא הייתי צריכה אפילו שנייה אחת כדי לחשוב על זה וישר עניתי: כרובית ופירה עם בצל מטוגן. מכיוון שטיגון לא בא בחשבון (פחות בריא וגם יותר משמין) אמא שלי עלתה על פטנט גאוני! בלי התעסקות מיותרת, בלי קמח חומוס, בלי קורנפלור או שאר עיניינים. והתוצאה… האחיינים החמודים שלי שבדיוק היו שם גם כמעט ולא השאירו לי פירור. הנה הפטנט הגאוני, תהנו.

מצרכים – תוספת לכ-4 אנשים

2 ראשי כרובית נקיים ומפורקים לפרחים קטנים
מי מלח
פירורי לחם
שמן זית או קנולה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מצפים תבנית בניר אפייה.
מכינים קערה גדולה (או סיר גדול) עם מי מלח (זה מים עם מלח, טועמים והמים אמורים להיות מלוחים) וקערה עם פירורי הלחם.
משרים את פרחי הכרובית בקערת המי-מלח לכ-10 דקות. לאחר 10 דקות מעבירים כל פרח לקערת פירורי הלחם, ומשם לתבנית. כך עושים עם כל פרחי הכרובית.
אחרי שכל הכרובית מונחת יפה על התבנית, מברישים כל פרח במעט שמן זית.
מכניסים לתנור במשך כחצי שעה או עד שהן משחימות יפה ומתרככות.
כל כך פשוט, כל כך טעים.

בתיאבון.

ואלו האחיינים החמודים שלי :)
4-up-on-7-15-14-at-11.09-AM-#5-(compiled)

Loading💛 הוסף למועדפים

6 תגובות

  • היי, נראה מעולה! האם הכוונה היא לאחר ההשריה במי המלח להספיג את המים ואז לטבול בפירורי הלחם, או להיפך, להשאיר את הפרחים רטובים שהמים משמשים להדבקת הפירורים?

  • באילו פירורי לחם השתמשת? ומה יכול להוות טעות או בעיה במתכון (רוצה להקדים תרופה..)

  • אמא שלי השתמשה בפירורי לחם שהיא הכינה, ולכן עדיף פירורי לחם הכי דקים שיש וכאלו שהם לא מתובלים.
    יש מצב שאפשר לוותר על ההשריה. ובמקום להבריש לפני התנור בשמן, כדאי לרסס.
    ממליצה לנסות 2-3 פרחים ולראות איך זורם לך. ואם זה מתפקשש, להכין תערובת של קמח חומוס עם מים או קורנפלור עם מים לתבול את הכרובית ואז לצפות אותן ולאפות.

השאר תגובה