יין וקולינריה ביקב טוליפ

עכשיו כשהארוחה מאחורינו, אפשר לסכם את הערב הזה במילה אחת: מושלם! השפית אביטל סבג התארחה בחמישי האחרון ביקב טוליפ לכבוד חגיגות הקיץ של היקב. (יקב טוליפ נמצא בכפר תקווה, ליד קרית טבעון). היא בישלה ארוחה טבעונית בת שש מנות, כאשר כל מנה קיבלה בחירה מדוייקת של חומרי גלם עונתיים והותאם לה היין האולטימטיבי.

זה התחיל במניגלינג רגוע בין ערביים, ביד אחת כוס יין קר וביד השניה שוט מרק ראו של גזר ושקדים – מושלם בטעם, במרקם ובטמפרטורה (בכל זאת, אוגוסט). לאחר מכן נכנסנו אל האולם. על השולחנות חיכו לנו ירקות אנטיפסטי, סלט חריף (לאמיצים בלבד), לחם מחמצת ביתי וממרחים: ממרח שום וכמהין – רך, קטיפתי מלא בטעם ובכל זאת עדין מאוד, וממרח פסטו טרי.

בין מנה למנה שמענו את המומחים של היקב מספרים על הקמתו, תהליך יצירת היין, על העובדים המיוחדים של היקב ועוד סיפורים שפשוט כדאי לכם ללכת ולשמוע בעצמכם.

זה המשיך במנה שלישית ובשרנית של חציל ברוטב מיסו וטחינה שהוגש לצד יין אדום. במנה הרביעית אכלנו מנה חמוצה וטעימה של כדורי טופו, אגוזים וגרגירי חומוס ענקיים וטעימים להפליא. המנה החמישית הייתה של פסטה טרייה עם עגבניות וזיתים. לכל מנה התלוו יינות נהדרים של יקב טוליפ ויקב מאיה (יקב-בת), ובין לבין למדנו והתנסינו בטעימות מקצועיות של שמן זית איכותי מבית ריש לקיש (כן יש כזה מקצוע – טועם שמן זית). אגב, ידעתם ששמן זית יכול להיות חריף? ולקינוח – יין נפלא שנקרא ״וויט פרנק״ של יקב טוליפ – יין רוזה, צונן, שהשתלב מצוין עם פרליני השוקולד של אביטל.

לסיכום, לא כדאי לפספס את חגיגות הקיץ של יקב טוליפ – אירועים המשלבים אוכל טוב ויין משובח ועושים קרנבל של טעמים ושמחה!

חגיגות הקיץ של יקב טוליפ עם אירועים המשלבים אוכל טוב ויין משובח, עושים קרנבל של טעמים ושמחה.

ביקב טוליפ חוגגים את הקיץ עם סדרה של אירועים המשלבים קולינריה מצוינת ויין משובח. בכל אירוע נותנים קבוצת טוליפ את הבמה לשף וסגנון קולינרי אחר, ומתאימים את מגוון יינות היקבים (טוליפ, מאיה ויינות הייבוא של אדום כהה), למנות ולסגנון הקולינרי באותו אירוע. כל מי שאוהב אוכל ויין ומי שרוצה לצאת מהשגרה ימצא את עצמו נהנה בכל אחד מהאירועים שנבחרו בקפידה.

יום חמישי 2.8- ארוחת שקיעה ביקב עם השפית אביטל סבג
18.30-21.30. Farm to table:

יקב טוליפ מארח את השפית אביטל סבג (שפית של אוכל בריא טבעוני אורגני), לארוחה עונתית קיצית. כל מנה מקבלת בחירה בחומרי גלם עונתיים מותאמים. לכל מנה הותאם במיוחד יין של יקבי טוליפ או מאיה שילווה בהסברים על ידי אנשי היין של היקב תוך כדי הרחה וטעימה.

שפית אביטל סבג צילום חן מזרחי
שפית אביטל סבג. צילום: חן מזרחי

איילה מבית הבד ריש לקיש תכבד אותנו בטעימות שמני זית שהותאמו גם הן לכל מנה. אירוע שכולו farm to table, ומנוהל ע”י אומני אוכל שהאני מאמין שלהם הוא באיכות מקומית עונתית. בין המנות: מרק גזר צונן, לחמי מחמצת עם אנטי פסטי ומגוון ממרחים, חציל מאודה עם קרם מיסו וטחינה, כדורי טופו אגוזים עם קרם כורכום, פסטה טרייה ברוטב זיתים ועגבניות ערבה ועוד.

ארוחת שקיעה ביקב טוליפ עם אביטל סבג צילום ליה גילמן
ארוחת שקיעה ביקב טוליפ עם אביטל סבג. צילום: ליה גילמן

התפריט:

מנה ראשונה:

שוט מרק גזר שקד מצונן עם עם קריצת ג’ינג’ר
מוגש עם יין מארה פינק – יקב מאיה
שמן זית לימון ריש לקיש

מנה שניה:

על השולחן:
לחם מחמצת כוסמין מוגש עם ממרחי הבית:
פסטו, קאשיו שום כמהין, אנטי פסטי של העונה לפי מצב השוק יוגש
מנה אישית של סלט פאפיה קייצי
יוגש עם יין: נט סובניון בלאן – יקב טוליפ
יוגש עם שמן זית: סורי ריש לקיש

מנה שלישית:

חציל מאודה על מצע קרם מיסו טחינה
מוגש עם יין מארה רד – יקב מאיה
יוגש עם שמן זית: שמן רוזמרין ריש לקיש

מנה רביעית:

כדורי טופו ואגוזים על מצע קרם כורכום חלק
מוגש עם יין: פרנק מרלו יקב טוליפ
מוגש עם שמן זית: ברנע ריש לקיש

מנה חמישית:

פסטה טרייה ברוטב זיתים ועגבניות שרי מהערבה
מוגש עם יין: אספרו 2016 יקב טוליפ
מוגש עם שמן זית פשולין ריש לקיש

מנה שישית:

גלידוניות שכבות
מוגש עם יין וויט פרנק- יקב טוליפ
עם שמן זית קורטינה ריש לקיש


אירוע ביקב טוליפ. צילום: טוליפ

מחירים לארוחת שקיעה:

עלות ארוחה – 760 ש”ח לזוג (490 ש”ח ליחיד)
יום חמישי 2.8 בשעה 18.30.
להזמנות 054-8103810

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...