מתכונים למנות עיקריות

טורטיות ממולאות סייטן וירקות

טורטיות ממולאות סייטן וירקות

*הטורטיות עצמן הן ללא גלוטן (המילוי לא) ולכן אפשר להשתמש בכל מילוי אחר המתאים לאנשים הרגישים או הנמנעים מגלוטן (למשל- ירקות, טופו, פטריות וכו’).

*מנה משביעה מאוד, עשירה בחלבון וברזל.

מצרכים

למילוי:
1 חבילת סייטן קפואה שהופשרה
2 גזרים בינוניים
פטרוזיליה
מעט שמיר
4 שיני שום קצוצים
קורט מלח

לטורטיות:
1 כוס קמח אורז
1 כוס קמח חומוס
2\1 כוס קמח טפיוקה
כפית כורכום (אני אהבתי כי הם יצאו צהובות, אפשר בלי)
כפית מלח
2\1 כפית פלפל שחור
2\1 כפית אבקת שום גבישי

תבלינים למילוי:
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה (לטעמכם)
2\1 כפית כמון

אופן ההכנה

1. אחרי שהפשרנו את הסייטן (לוקח בערך שעתיים פחות או יותר), חותכים לפרוסות דקיקות ככל האפשר (אני קלפתי עם קולפן וחלק עם סכין).
2. קוצצים: שום, בצל, פטרוזיליה, שמיר (אפשר גם כוסברה, היא פשוט נגמרה לי) ואז גזר אפשר לגרד על פומפיה או ל”קלף” בקולפן (הקולפן מככב היום!).
3. מקפיצים את הירקות עם- פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קורט מלח, כמון למשך כ-4 דקות, לא יותר תוך כדי ערבוב.
4. מערבבים עם הסייטן החתוך ומוסיפים רוטב סויה- אני ממליצה לתת לתערובת לעמוד קצת כדי שכל הטעמים יספגו.
5. מכינים את הבלילה לטורטיות: פשוט לערבב את כל החומרים יחדיו וזה הכל.
6. מחממים מחבת- ממלאים מרית עם התערובת שהיא יחסית נוזלית, שופכים במרכז המחבת ובתנועה עגולה פורסים את הנוזל על כל המחבת כדי שתצא טורטיה דקה. התנועה חייבת להיות מאוד מהירה (מי שרוצה אשלח לך וידאו כיצד לעשות את זה).
**טיפ**- בגלל שיהיו יחסית הרבה טיגונים פה, עדיף להשתמש בשמן זרעי ענבים ולא שמנים אחרים כי הוא הכי מומלץ לטיגון (נקודת עישון גבוהה).
7. ברגע שהטורטיה מתמלאה בבועות קטנטנות, אפשר להפוך עם תרווד לצד השני למשך כמה שניות ולהניח על צלחת (שהכנסתם מראש ליד.
וכך חוזרים על הפעולה, עד שנגמרת הבלילה.
8. בנתיים מקפיצים את תערובת הסייטן והירקות שהנחנו בצד כ-6 דקות יחד.
9. מקררים מעט, מניחים 2-3 כפות מהתערובת על הטורטיה ומגלגלים.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה