מתכונים למנות עיקריות

טופו ממולא אפוי

IMG_20140607_122900
בימים האחרונים התחשק לנו להכין משהו מקורי ומגניב. ישבנו במטבח מול דלת המקרר וחשבנו מה להכין. אחרי לא מעט רעיונות עלה במוחנו להכין טופו ממולא. כי אם יש פלפל וכרוב אז למה שלא יהיה גם טופו? המתכון מתאים ל-2 יחידות.

מצרכים

טופו חתוך למלבנים ברוחב של כ-3 ס״מ, ומרוקן מתוכנו
(אפשר לראות בתמונה למטה)

לתערובת הפטריות:
חצי בצל סגול בינוני
2 שיני שום כתושות
⅔ חבילת פטריות
¼ צרור כוסברה

לציפוי הטופו:
4 כפות גדושות של קורנפלור
½ כוס מים
¼ כוס שומשום
כוס פירורי לחם / פנקו
½ כוס מקח תירס
¾ כפית מלח
כפית בזיליקום מיובש
כפית אבקת שום
כפית אורגנו

הוראות הכנה

בעזרת כפית מדידה (בגודל של רבע כפית) מרוקנים את הטופו מתוכנו ליצירת גליל. אפשר לראות בתמונה. מניחים אותו בצד ומכינים בנתיים את המילוי:

קוצצים את הפטריות דק דק, משמנים מחבת ומטגנים את הבצל ואת את הפטריות. מוסיפים למחבת את הטופו (שהוצאנו מהטופו) וממשיכים לטגן. מתבלים במעט מלח (ואם אוהבים עוד תבלינים, אפשר להוסיף). קוצצים רבע צרור כוסברה מוסיפים למחבת ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש. המילוי מוכן.

לוקחים את גלילות הטופו וממלאים בתערובת הפטריות.

בצלחת עמוקה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים עד לתערובת אחידה. בצלחת נוספת מערבבים את פירורי הלחם, קמח בתירס, בזיליקום, אבקת שום, אורגנו, שומשום ומעט מלח.

את גלילות הטופו הממולאות תובלים בתערובת הקורנפלור ומיד אח״כ בתערובת פירורי הלחם. מוודאים שהטופו מצופה מכל צדדיו.

מחמים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית ומשמנים אותה מעט. מניחים עליה את גלילות הטופו המצופות ומכניסים לתנור עד שהן מזהיבות. (אפשר למשוח אותן בעוד מעט שמן – שלא יתייבשו בתנור).

זהו. מגישים לצד פירה או לצד תערובת הפטריות, במידה ונשארה.

בתיאבון!

IMG_20140607_103610-MOTION

ככה “מרוקנים” את הטופו

IMG_20140607_115257
IMG_20140607_122636

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה