מתכונים למנות עיקריות תוספות

טופו כבוש של משק ברזילי

IMG_20140304_141852 copy

מתכון נוסף שקיבלנו בסדנא הבריאה במשק ברזילי במסגרת ״מסעדות מבפנים״.
מתכון נוסף של שעועית לימה אפשר למצוא כאן

מצרכים
1 קילו טופו איכותי
1 ק״ג מלח גס
1 ק״ג סוכר קנים
10 עלי כפיר ליים
חופן עלי לואיזה
8 יחידות הל שלם

אופן  ההכנה
עם המכתש ועלי כותשים את עלי כפיר הליים, הלואיזה וההל לאבקה.
מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים אותו לשני חלקים לאורכו.
מושחים את הטופו בתערובת התבלינים מכל צדדיו, עושים מעין מסאז׳ לטופו
בקערה מערבבים היטב את הסוכר והמלח.
מניחים בקופסא גדולה כמחצית מתערובת המלח והסוכר, מניחים את הטופו, ומעליו את שאר תערובת המלח-סוכר
צריך לוודא שהטופו מכוסה בתערובת מכל צדדיו. להניח על הטופו משקולת על מנת ליצור לחץ של כבישה. (אני השתמשתי בקרטון חלב). להמתין כשעתיים עד ארבע. (לא יותר מידי, כי אחכ יווצר טעם סבוני)
מוצאים את הטופו, ומנגבים אותו היטב מהפירורים. לשמור אותו עטוף בנייר סופג בכלי אטום במקרר, לשבוע ימים.
מומלץ להגיש אותו על ממרח ארטישוק ושום.

ממרח ארטישוק וגרעיני חמניה

מצרכים
1 חבילת תחתיות ארטישוק, של סנפרוסט
100 גרם גרעיני חמניה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
4-5 שיני שום
1 כף מיץ לימון, או יותר לפי הטעם
1/2 כף סילאן
1/2 כוס שמן זית
מעט מים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
את תחתיות הארטישוק מבשלים ע״פ הוראות היצרן, ומסננים ממים.
טוחנים הכל בבלנדר, למעט שמן הזית. את שמן הזית מוסיפים בהדרגה אל הבלנדר תוך כדי טחינה. עוצרים, טועמים ומתקנים תיבול.

על צלחת הגשה מורחים את ממרח הארטישוק ועליו מניחים פרוסות טופו כבוש.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה