מתכונים למנות עיקריות

טופו בקארי הודי

טופו ברוטב הודי 1

אני מאוד אוהבת אוכל הודי. הוא מתובל היטב, הוא קל להכנה. משתמשים בתבלינים שונים ומיוחדים שעושים חגיגה של ממש בפה. מאז הביקור בתאילנד התאהבתי באוכל הודי הרבה יותר (כן, מוזר)… את המנות שטעמנו שם אני זוכרת ומנסה למצוא את המתכון המושלם. כל הזמן אני מחפשת מתכונים חדשים, מעניינים וקלים להכנה. כבר הרבה זמן שאני עוקבת אחרי הבלוג Vegan Richa יש שם המון מתכונים של אוכל הודי טבעוני, אבל לא רק. הנה מתכון מתוך ההבלוג, פשוט להכנה ומפתיע בטעמים. נסו ולא תתאכזבו :

מצרכים

300 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית גארם מסאלה
1/4 כפית קינמון

לרוטב: (לדעתי יצא מעט מידי רוטב, ממליצה להכפיל את הכמויות)
1/2 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית זנגוויל
1/4 זרעי כמון
1/4 זרעי שומר (אפשר לוותר אם לא מחבבים את טעם האניס, כי זה די מורגש)
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4 כפית אבקת ציפורן
1 כף גרעיני חמניה
1 עגבניה בינונית חתוכה לקוביות
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כוס מים
1/2 כפית פפריקה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה

במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הטופו, שיזהיב מעט, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד כ-2 דקות. ומניחים בצד.
באותה מחבת מתחילים לטגן את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ומזהיב.
מוסיפים את התבלינים: שום, זנגוויל, זרעי כמון, זרעי שומר, זרעי כוסברה, אבקת ציפורן וגרעיני החמניה. מערבבים היטב כשתי דקות.
מוסיפים את העגבניה. ומבשלים עוד כחמש דקות.
מורידים מהאש ומצננים מעט את התערובת.
מעבירים אותה לבלנדר ומוסיפים את 1/2 כוס קרם הקוקוס וטוחנים היטב עד לתערובת חלקה.
מערבירים את תכולת הבלנדר את המחבת, מוסיפים את המים, הפפריקה המלח והסוכר ומערבבים, מוסיפים את הטופו ומבשלים כרבע שעה, עד שהרוטב הופך לסמיך. מערבבים בין לבין.
מגישים ליד צ’פאטי אורז או קינואה.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

5 תגובות

השאר תגובה