מתכונים לממרחים ורטבים מתכונים למנות עיקריות

טופו בפאננג קארי תאילנדי

פאננג קארי

את הטיול האחרון שלנו בתאילנד עשינו בסימן בישול תאילנדי טבעוני. לכל מקום שהגענו חיפשנו סדנת בישול אותנטית כדי שנוכל ללמוד את רזי הבישול התאילנדי. בכל מקום למדנו מנות אחרות, לכל מנה היה את הטעם המיוחד שלה. בכל מקום למדנו עוד קצת על התבלינים השונים שמשתמשים בהם, על המנות המסורתיות, על אוכל הרחוב – ועל הכל חזרנו לספר לכם ולשתף אתכם במתכונים הקלים והטעימים שלמדנו.
נתחיל במתכון לפאננג קארי – מנה תאילנדית מסורתית טעימה במיוחד. את המנה הזו למדנו בקורס בישול תאילנדי בקו-סאמוי שבתאילנד. בונג, השפית, לקחה אותנו לסיור בשוק המקומי שם קנינו ירקות טריים, טופו טרי וכל מה שצריך להכנת המנה הזו ועוד מנות נוספות
שלמדנו. (יגיעו בהמשך). תיהנו!

את הקארי פאננג תוכלו למצוא בחנויות שמייבאות מוצרים מהמזרח הרחוק (ליד הקארי הירוק האדום והצהוב), ממליצה לברר עם החנות מראש אם אתם באים במיוחד.

מצרכים לתבשיל, ל-2 מנות

250 גרם טופו (לא משי) חתוך לקוביות
2 כפות ממרח קארי פאננג (לשים לב שלא חריף לכם מידי)
1 כוס קרם קוקוס, מחולקת לשניים
1 כף שמן
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
1/2 כף מלח
2 כפיות סויה בהירה – לתיבול
20 עלי בזיליקום תאילנדי (בטעם אניס)
2 פלפל צ׳ילי אדום קטן, חתוך לפרוסות קטנות, או לפי מידת החריפות שאוהבים
6 עלי כפיר ליים טריים, חתוכים דק. אם אין – אפשר לקשט בעלי בזיליקום

אופן ההכנה

מחמים את השמן במחבת ואליו מוסיפים את ממרח הקארי, מערבבים היטב על להבה בינונית עד שיש ריח נהדר. זהירות לא לשרף את הקארי. מוסיפים 1/2 כוס קרם קוקוס וממשיכים לערבב היטב. מוסיפים את הטופו ומערבבים עד שהוא סופג מהטעמים (3-4 דק׳). מוסיפים את קרם הקוקוס שנותר וממשיכים לערבב. מוסיפים את הסוכר, מלח, הצ׳ילי והסויה. טועמים ומאזנים את הטעמים. אם חריף מידי להוסיף סוכר – ולהיפך. על צלחות מפזרים את עלי הבזיליקום באופן שווה ומעליהם יוצקים את התבשיל. מפזרים מלמעלה את עלי הקפיר ליים, ואם אין אז בזיליקום טרי. מגישים לצד אורז לבן.

עוד מתכונים מהמטבח התאילנדי:
סלט פפאיה תאילנדי
מרק נודלס תאילנדי

בתיאבון!

אפשר להכין גם את ממרח הקארי בעצמכם. צריך לזה הרבה סבלנות.

מצרכים להכנת הקארי

כמות לבערך רבע כוס משחה

3 פלפל צ׳ילי תאילנדי
5 פלפלים מיובשים (להשרות במים 5 דקות עד שהם מתרככים ולהוציא את הזרעים)
1 למון גראס חתוך לחתיכות קטנות (3 ס״מ), החלק הלבן של הצמח – ללא הקצה הירוק
2 חתיכות דקות של שורש גלאנגל – אופציונלי
3 עלי כפיר ליים טריים
6 גרגירי פלפל שחור
2 שיני שום חתוכות
1 שאלוט קטן, חתוך לפרוסות דקות
1 שורש כוסברה
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

מועכים את כל המרכיבים בעזרת מכתש ועלי גדולים מאבן. כאן אתם יכולים לקרוא בפירוט מה זה עלי ומכתש ואיזה כדאי שיהיה בבית. במידה ואין כזה בנמצא, טוחנים הכל בבלנדר חזק במיודח עד שנוצר ממרח אחיד.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

3 תגובות

  • עורכים נכבדים.

    בבקשה פרסמו היכן קונים את כל התבלינים שבמתכון טריים, לחלופין, פרסמו האם ניתן להשתמש במשחת קארי קיימת בחנויות ואיזה?

    זה מעצבן לקקרוא מתכון שאי אפשר לבשל .

    תודה
    ונא לא לשלוח לי דואר זבל, אך תשובה אמיתית תתקבל בברכה

    סי

    • היי סי. במידה והיה אפשר להשתמש במשחה קנויה, הייתי מציינת זאת. יש לניקים לחלק מהמרכיבים, אלו שחשבתי שיהיה יותר קל לדעת מהם ואיך הם נראים, כדי שיהיה אפשר לאתר אותם בקלות. אפשר להשיג את המרכיבים המיוחדים יותר בחנויות שמייבאותו מוצרים מהמזרח הרחוק כמו ״מזרח ומערב״. ואת הירקות המיוחדים אפשר להשיג בשווקים ברחבי הארץ. ואולי גם בסופרמרקטים גדולים.

השאר תגובה