מתכונים למנות עיקריות

טופו במרינדת למון גראס ליים תפוז, אפוי בתנור

14883_10152022676364482_527561023_n

מצרכים

חבילת טופו
3 שיני שום
1 ליים
1 תפוז
מקל למונגרס
2 כפות שמן
4 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף
צ’ילי חריף בלי גרעינים
כף סוכר חום
כפית מלח

הוראות הכנה

לטחון במעבד מזון: שלוש שיני שום, 4 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מקולף, כף סוכר חום, כפית מלח, מיץ מליים אחד, גרדה מאותו ליים, מיץ מתפוז אחד, גרדה מתפוז אחד, מקל למונגראס, שתי כפות שמן, צ׳ילי חריף בלי גרעינים. אופציונלי להחליף מלח ברוטב סויה. לטעום את המרינדה בפני עצמה, היא צריכה להיות ארומטית וטעימה בפני עצמה, אפשר לתקן תיבול חמוץ-מתוק-חריף בפני עצמה. לחתוך חבילת טופו למשולשים לא עבים. בטאפרוור או קערה, מסדרים שכבה של מרינדה, שכבה של טופו. אם שמים בטאפרוור אפשר לנער עם המכסה סגור כדי שהנוזל יגיע לכל מקום.

מניחים במקרר לכמה זמן שיש, הכי טוב במהלך הלילה. יום למחרת אופים בתנור אחרי שמנערים את עודפי המרינדה. בזמן שהטופו בתנור, מסננים את המרינדה לתוך סיר קטן, אופציונלי להוסיף משחת מיסו או כמה עלי כוסברה, מביאים לרתיחה ומצמצמים במשך 5-10 דקות תלוי במידת הסמיכות הרצויה. כשהטופו משחים (נא לשים לה הוא ישחים יותר מהר בגלל הסוכר במרינדה), שמים כף מהמרינדה על כל חתיכה ונותנים עוד דקה בתנור. להגיש מיד.

המתכון פורסם במקור בדף הפייסבוק שלנו. אם גם לכם יש מתכון ששווה לשתף אותו עם כולם, הקליקו כאן

[printfriendly]

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה