מתכונים למנות עיקריות

חמין עם ג׳חנון

חמין

הבטיחו שבת גשומה וחורפית, כזו שחמין מתאים לה בול. אז בלי הרבה הכנה מראש, הוצאתי את מה שהיה לי במקרר (טוב נו, את הג׳חנון קניתי במיוחד) והכנתי בחמש דקות את מה שיהפוך לחמין לתפארת. כל כך קל, כל כך פשוט, כל כך מנחם ומחמם, וכל כך כל כך טעים.

מצרכים לסיר חמין שמספיק לכ-4 אנשים

2 בצלים, אחד קצוץ דק והשני שלם
2-3 גזרים
1 תפוח אדמה גדול
1 ראש שום שטוף
1 כוס שעועית (אני השתמשתי בשעועית מנומרת)
1 כוס גריסי פנינה
2 ג׳חנונים (לא אפויים ומוכנים)
1-2 אבקת מרק בטעם עוף או תבלינים לבחירתכם
2 כפות סילאן

אופן ההכנה

את הבצל הקצוץ מטגנים במעט שמן ובנתיים מקלפים את תפוח האדמה, הגזרים והבצל.
מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, השעועית והגריסים, הגזר, השום והבצל השלם (ניתן לחצות אותו לשניים, אך הוא עלול ללכת לאיבוד בסיר) מוסיפים את הסילאן.
ממלאים את הסיר במים, עד שהם מכסים את הירקות.
מבאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק או התבלינים, טועמים ומתקנים במידה וצריך.
מניחים על פלטת שבת ומוסיפים את הג׳חנון.
מחכים כ-20 שעות ומידי פעם בודקים לראות שהכל בסדר.

למי שרוצה מרק-חמין, יכול להוסיף עוד מים לסיר.

ובתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

השאר תגובה