מתכונים לחטיפים מתכונים לקינוחים

חלבה להכנה ביתית

חלבה טבעונית להכנה ביתית

כנראה שאף פעם לא ממש חשבתי על זה, כי תמיד הנחתי שלהכין חלבה זה עניין מסובך. שזה דורש ציוד כלשהו שרק במפעל יש, ומרכיבים מיוחדים שלא ישמשו אותי בשום דבר אחר. רק בזמן האחרון חשבתי על זה בצורה קצת יותר מעשית וחיפשתי מתכונים באינטרנט, וגיליתי שפספסתי שנים של הכנה ביתית של אחד המאכלים האהובים עליי. מסתבר שכדי להכין חלבה, צריך שלושה מצרכים שיש כבר בבית, עשר דקות (אולי רבע שעה) פנויות, וכלי מטבח אחד שלא בטוח שיש בכל בית – מדחום. אני קניתי את המדחום הזה בפחות מ-15 שקל, והוא עושה את העבודה מצויין.
כדי להמחיש כמה אני אוהב חלבה, אני יכול לספר שבמשך שבוע ניסינו, אני ורעות, להכין חלבה חמש פעמים. בפעם הראשונה יצא מתוק מדי, בפעם השניה יצא משהו שיותר דומה לקרמל. בשלישית וברביעית יצא משהו שיותר עונה להגדרה של ממרח חלבה (שהיה טעים, ואנחנו כנראה נשתמש בו כמילוי של מאפה). והנה, עיניכם הרואות – הניסיון החמישי והמוצלח. מצאנו את המתכון, מצאנו את האיזון של המרכיבים.
כנראה שזה המקום להבהיר ש… איך אומרים? חלבה זה לא אוכל. זה יהרוס לכם את התיאבון, זה יהרוס את הדיאטה. יש פה הרבה סוכר. אבל מי שאוהב חלבה – זה לא באמת יעצור אותו.

מצרכים

2 כוסות טחינה
2 כוסות סוכר
½ כוס מים
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

למען הסדר הטוב וכדי להמנע מלחץ – כדאי להכין סיר קטן עם הטחינה, ועוד סיר קטן-בינוני עם המים והסוכר.
מתחילים בלהדליק את האש מתחת לסיר של המים והסוכר. לערבב ממש בתדירות נמוכה ובעדינות, כדי לא לשבור את הגבישים שהולכים להצטבר. זה יקח כמה דקות, אבל תוך כמה רגעים הסוכר יתחיל לבעבע. לא לפחד – זה טוב. ככה זה אמור להיראות:

חלבה בסיר

כשהסיר מגיע לטמפרטורה של 100°, זה הזמן להדליק את האש מתחת לסיר עם הטחינה. אפשר על אש נמוכה, ורצוי לערבב כל הזמן כדי שהיא לא תשרף. להוסיף את תמצית הוניל, ולהמשיך לערבב.
לא ייקח יותר מדי זמן – והסוכר והמים יגיעו לטמפרטורה שאנחנו רוצים – 120°. ברגע הזה פועלים מהר: מכבים את האש, ומעבירים את הטחינה לסיר של הסוכר. מערבבים נמרצות במשך כחצי דקה, ככה שנוצרת “עיסה” אחידה.
מעבירים מיד לכלי שבו החלבה תאוחסן.
תוך כמה דקות החלבה תתחיל להתקשות. השאריות שבסיר יגלו לכם די מהר אם הצלחתם. בעיקרון, עדיף להשאיר את זה ללילה או יום, תלוי מתי הכנתם, כדי שזה יתמצק יותר טוב.

זאת החלבה הבסיסית. בשלב הערבוב אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים (שבבי פיסטוק, שוקולד מומס, או פולי קקאו).

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

9 תגובות

  • תודה לך גידי, כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון לחלבה, גם ניסיתי, אבל לא היצלחתי כל כך, אנסה זאת בהחלט.

    • לצערי כדי להכין חלבה אמיתית יש צורך בסוכר. יש אפשרות לשלב בין וטחינה לסילאן, אגבה או מייפל, ואז ייצא לך ממרח בטעם חלבה אך לא חלבה אמיתית.

  • היי גידי , תודה על המתכון ! נשמע טוב .
    אך אני מחפש בנרות את המתכון ללא הסוכר , ואני דיי בטוח שישנה דרך לעשות זאת מבלי לאבד את התוצאה . ממש כמו החלווה של “בארכה” ללא הסוכר חלווה מעולה שמתפוררת בפה ולא מרגישה כמו ממרח ,אכן זה קיים.
    אם יש לך כל כיוון למתכון. כל דעה או תגובה אקבל בברכה.

    תודה :) ממתין לתשובה… מור.

  • היי :) שתי שאלות כי מתה להכין –
    האם אפשר עם סוכר דמררה?
    האם אפשר ללא מדחום?
    תודה רבה

    • לא ניסינו… נראה לי שהמתכון הזה מתאים לסוכר לבן. ולגבי המדחום, מדידת הטמפ׳ די קיריטית להצלחה של המתכון ולזה שהחלבה תצא במרקם הנכו, לכן לא הייתי מוותרת על המדחום. אפשר להזמן מאליאקספרסס בגרושים. ויש גם בחנויות מתמחות.

השאר תגובה