מתכונים לממרחים ורטבים

חילבה תימני

מתכון לחילבה תימני

חילבה הוא כנראה המאכל התימני הבריא ביותר. יותר מזה, הוא כנראה אחד המטבלים הכי בריאים שאתם יכולים להכין. הוא עשיר בברזל, סידן, סלניום, אבץ, מגנזיום, חומצת פולית ועוד. הוא מפחית רמות סוכר בדם, מגביר ייצור חלב בהנקה, משפר תהליכי עיכול וספיגה, מפחית רמות שומנים בדם, משקם תאי כבד, אנטי דלקתי, מרכך את מערכת הנשימה העליונה והתחתונה, משקם רקמות כבד פגועות… בקיצור, סופר-פוד.

אתם בטח אומרים לעצמכם: ״אבל הריח…״. כן, למרות יתרונותיו הבריאותיים, לא רצוי להפריז באכילה שלו. כפית ביום תעשה את העבודה, ולא תשפיע על ריח הגוף. אז יאללה, איך מכינים?

מרכיבים

2 כפות זרעי חילבה טחון גס
4 כוסות מים
חצי לימון
1 עגבניה
1/2 כוס מים
מלח
1 כפית סחוג ירוק

הוראות הכנה

משרים בקערה את זרעי החילבה יחד עם 4 כוסות מים לפחות חמש שעות, אפשר גם כל הלילה. לאחר מכן מסננים את המים מהחילבה (אפשר לנסות ולשתות את המים :o) ומחזירים את החילבה לקערה. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבים בעזרת מטרפה (או מזלג) מהר מהר עד שייוצר קצף עדין.
את העגבניה מגרדים בעזרת פומפיה אל הקערה ומערבים היטב שוב. מוסיפים לימון, סחוג ומלח ומערבבים.
טועמים ומתקנים אם צריך. אפשר לאכול עם מרק, לחוח, חלה או עם מה שבא לכם. בריא וטעים.

בתיאבון בריא! :)

Loading💛 הוסף למועדפים

3 תגובות

  • כדי להכין חילבה טובה עם קצפת תפוחה ויפה
    צריך הרבה יותר מהקצפה קצרה..וגם עדיף להשרות גרגירי ילבה שלמים ולטחון אותם רק לאחר ההשריה עם מעט מים
    מתחילים להקציף..כשנהיה קשה מוסיפים מעט מים וממשיכים להקציף ושוב..כשנהיה סמיך מוסיפים מעט מים וממשיכים
    חילבה טובה מוקצפת במשך כ 7-10 דקות לפחות..היא אמורה להלבין ולהפוך לקצפת תפוחה ועמידה.
    בהמשך מוסיפים מלח ורק כשהקצפת עמידה מוסיפים בזהירות רסק עגבניות וזחוג (לא טחון מידי כי מפיל את ההקצפה)
    דרך אגב, קרט (הבצל הירוק והגדול שאוכלים בראש השנה) מוסיף מאוד להקצפה ולטעם אם טוחנים אותו יחד עם החילבה

    הכנת חילבה זו אומנות
    בבני עי”ש יש כמה תימניות שמכינות חילבה שלא חלמתם שיש כזה דבר בכלל..מעדן אמיתי

      • מקור השם “בני עי”ש” הוא ראשי תיבות שמו של רבי עקיבא יוסף שלזינגר, רב ומקובל מבוני פתח תקווה.

השאר תגובה