מתכונים לממרחים ורטבים מתכונים למנות עיקריות

חומוס ביתי

חומוס

מצרכים

250 גרם חומוס אורגני מזן הדס, מושרה 24 שעות במים תוך כדי החלפה פעם פעמיים,מונבט.
1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
2 שיני שום כתושות
מעט מיץ לימון טרי
1/2 כפית תבלין כמון
מלח לפי הטעם
מי בישול מהחומוסים

אופן ההכנה

את החומוסים להעביר לסיר גדול מלא במים. להביא לרתיחה, להוריד את החום לבינוני, מדי פעם להעביר וויש עם כף עץ להוציא את כל הקצף. לכסות עם מכסה, אך לא לגמרי. לא, לא להוסיף סודה לשתיה. החומוסים הקטנים מהזן הזה, ההדס, ועוד מגידול אורגני, מתבשלים ומתרככים מהר יחסית.

להעביר לפודפרוססור את החומוס עם כוס ממי הבישול, חצי כוס טחינה גולמית איכותית, שתי שיני שום כתושות, מעט מיץ מלימון טרי, חצי כפית תבלין כמון ומלח לפי הטעם. לטחון ולהוסיף לפי הצורך עוד מי בישול מהחומוס. לטעום ולתקן טעמים. הטקסטורה צריכה להיות מעט נוזלית מהתוצאה הסופית,כשהחומוס מעט מתקרר נעשה מעט סמיך יותר.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

  • מתכון גרוע ומזיק. התעלמות מנושא הטמפרטורה היא מסוכנת. חשוב לדעת שחייבים לטחון את החומוס רק כשהוא קר, ואף להוסיף קרח בעיבוד ולהקפיד שהמעבד מזון לא יחמם את החומוס, שכן יש התרבות מהירה ומסוכנת של חיידקים מסוכנים בחומוס שנטחן חם. כשהחומוס נטחן קר הוא שומר על איכותו, טעמו ובריאותנו

השאר תגובה