מתכונים למנות עיקריות

המבורגר פלאפל

המבורגר פלאפל טבעוני

אם הייתה גירסא ישראלית להמבורגר – כנראה שזאת הייתה זאת. והיי, היא טבעונית לגמרי.

מצרכים ל-4 קציצות

צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
1/4 1  כפית כמון
1/2 2  כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
קופסת שימורים של חומוס – מסוננת
1/4 כוס קמח מלא

מצרכים ללחמניה

4 לחמניות
טחינה
חומוס
1 עגבניה גדולה
1 מלפפון
1 מלפפון חמוץ

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים של הקציצה – מלבד הקמח והחומוס – במעבד מזון עד שנוצרת תערובת די אחידה. לאחר מכן מוסיפים את גרגירי החומוס, וממשיכים לטחון, אבל לא יותר מדי. אנחנו רוצים שישארו חתיכות חומוס קטנטנות.
מעבירים לקערה, ומערבבים היטב את התערובת עם הקמח.
מייצרים 4 קציצות מהתערובת (בהתאם לגודל הלחמניה) ומניחים על תבנית שעליה נייר אפייה משומן קלות.
מעבירים את התבנית לפריזר לרבע שעה, כדי שהקציצות יתייצבו אפילו יותר, ובינתיים מפעילים את התנור על חום בינוני (180-200 מעלות).
מוציאים את התבנית מהמקרר ומכניסים לתנור לחצי שעה. אחרי רבע שעה מומלץ להפוך את הקציצה.
ברגע שהקציצות מוכנות, אפשר להתחיל במלאכת הרכבת המנה – ופה תרגישו חופשיים. ככה ההמבורגר שלנו נראה (מלמעלה למטה): חומוס, פלאפל, עגבניה (2 פרוסות), מלפפון רגיל (2 פרוסות אלכסוניות), מלפפון חמוץ (5 פרוסות), טחינה. אתם יכולים להוסיף כל מה שבא לכם בד”כ במנת פלאפל: חריף, צ’יפס, כרוב כבוש…

בתיאבון!

המבורגר פלאפל טבעוני

המבורגר פלאפל טבעוני

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה