מתכונים למנות עיקריות

דפי אורז ממולאים בירקות

דפי אורז ממולאים בירקות

מרכיבים

13-14 דפי אורז (אפשר לקנות בכל סופר מרקט\חנות טבע).
1 קישוא
1 גמבה
1 קולורבי
2 גזרים
2 מקלות סלרי
4 שיני שום קצוצים דק (לא כתושים)
2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
3\1 כוס כוסברה קצוצה (לא הרבה אחרת משתלטת)

לתיבול:
2 כפיות שמן סומסום
ג’ינג’ר מגורד (קוביה של כ- 1.5 ס”מ על 1.5 ס”מ)
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור
4\3 כפית של כורכום
רוטב סויה (לפי טעמכם האישי)

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות לרצועות דקיקות ככל האפשר.
2. מקפיצים כ-10 דקות על מחבת לריכוך של הירקות עם כל התבלינים.
*טיפ: ירקות צריכים להישאר מעט קראנצ’ים, כך נדע שהערך התזונתי שלהם עדיין נשאר.
*טיפ: עדיף להקפיץ\לטגן על שמן זרעי ענבים- הוא בריא מאוד ובעל נקודת עישון גבוהה.
3. נותנים לירקות להתקרר מעט בצד.
4. לוקחים קערה עם מים, מכינים לנו מגבת מטבח נקיה ליד, מניחים פנימה דף אורז למשך קצת פחות מדקה (חשוב לעמוד בזמנים אחרת הוא יהיה רך מידי ויקרע.
5. מוציאים את דף האורז בעדינות עם שתי הידיים ופורסים על המגבת (לא נורא אם התקפל בקצוות, פשוט ליישר בעדינות).
6. מניחים עם בערך כף וחצי במרכז הדף, מקפלים את החלק התחתון כלפיי מעלה (על התערובת), מקפלים פנימה את צד ימין ואז את שמאל ומגלגלים (נראה בסוף כמו אגרול לא מטוגן).
7. חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז..מבטיחה שתוך כדי גלגול, ישארו הרבה פחות מ13 דפי אורז (קשה לא לאכול מהיופי הזה).
8. וזהו :)

*הערה: מי שמעדיף תבלינים אחרים, או אנשים שלא אוהבים כורכום\פפריקה וכו’ מוזמנים להחליף לתבלינים כאוות נפשכם, לשדרג עם בזיליקום או להוסיף ירקות נוספים למוקפץ\טופו\פטריות וכו’)

בתאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה