מתכונים לקינוחים

גלידת תות “סולרו”

12

קינוח חגיגי לפסח. ניתן להשיג פחיות קרם קוקוס כשל”פ – אני מצאתי בניצת הדובדבן.

מצרכים

כ-400 גרם תותים מנוקים (סלסלה)
כ-90 גר אבקת סוכר
½ כוס “שמנת קוקוס” שמכינים מקופסא של קרם קוקוס (17 אחוז שומן – לא משתמשים בכולה)
1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים את השמנת: מצננים היטב את פחית קרם הקוקוס במקרר, לפחות לילה. מוציאים בזהירות ופותחים בלי לערבב: השכבה העליונה היא כמו שמנת סמיכה, ומתחת שכבה של נוזל דליל. משתמשים בחצי כוס מה”שמנת”. את מה שנשאר מקפיאים לשימוש בקארי או במרקים. כדאי להקפיא בתבנית או שקית של קוביות קרח, וכך ניתן להוציא בכל פעם רק קוביה או שתיים של נוזל קוקוס.
במעבד מזון או בלנדר טוחנים תותים, מיץ לימון וסוכר. שומרים מעט מהתערובת בצד, זו תהיה שכבת ה”סולרו”.
מוסיפים את “שמנת” הקוקוס וטוחנים יחד.
לתבנית שקעים מסיליקון יוצקים שכבה דקה מתערובת התותים-סוכר ששמרנו בצד. עליה יוצקים בזהירות את תערובת הקוקוס-תותים.
מצמידים נייר אפייה או פלסטיק נצמד, מכסים ביריעת אלומיניום ומקפיאים.
כשקפוא, אפשר לחלץ מהתבנית ולשמור את הגלידות הקטנות בקופסא עד שאוכלים.
כ-45 דקות לפני ההגשה, מעבירים את הגלידות למקרר, כדי שיגיעו למרקם רך ונעים.

בתיאבון!

תמר האחרת היא בעלת הבלוג “דפי תמר”. בלוג שכולו מתכונים טבעוניים, בעיקר ממצרכים פשוטים וקלים להשגה. מוזמנים לבקר בבלוג שלה
Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

  • הי, יש לי שאלה.
    האם אני יכולה להחליף את אבקת הסוכר במייפל / דבש / סילאן? מבחינת המרקם.
    תודה רבה

השאר תגובה