מתכונים למנות עיקריות תוספות

גזר “בתיבה”

משה בתיבה

למי שאיכשהו לא מכיר / הבין את הרפרנס, מדובר בגירסא הטבעונית למתכון “משה בתיבה”. אותו מאכל שבו עוטפים נקניקיה בבצק. אני חושב שהפעם האחרונה שאכלתי את זה הייתה בארוחת צהריים כשהייתי ילד בן 15. מזמן. אבל זה הגיוני, אני מניח. זה מאכל לילדים. לאיזה עוד מאכל יש שם כל כך ציורי כמו “משה בתיבה” או ילדותי כמו “חזיר בשמיכה”, כמו שהאמריקאים קוראים לזה. אז באמת שזה די נשאר לי בקשה של הזיכרון, ולא אכלתי ולא חשבתי לאכול את זה יותר בחיים. עד שראיתי את המתכון הזה.
ניסיתי אותו, והוא קצת לא הלך. הגזרים שהשתמשתי בהם היו עבים מדי, וכל ביס היה קשה מדי. אז ניסיתי שוב, והפעם, בעזרתה של רעות החמודה, עשינו כמה שינויים שבעיקר הפכו את תהליך העבודה ליותר פשוט (ויתרתי על הטיגון של הגזרים). כמובן שגם השתמשנו בגזרים דקים יותר. וזה יוצא מעולה.
החיסרון של המתכון הזה הוא שקצת יותר מדי קל לזלול אותם אחד אחרי השני. ראו הוזהרתם.

מצרכים

גזרים (לא עבים)
בצק פילאס

הוראות הכנה

משמנים מעט את הגזרים ומתבלים מעט במלח ופלפל. מכניסים את הגזרים לתנור, ונותנים להם להתרכך (להוציא לפני שהם מתחילים להשרף/להתפרק).
מגלגלים אותם בתוך בצק עלים (גם בצק פילאס יעשה את העבודה) שהופשר מבעוד מועד.
מכניסים לתנור לכ-10 דקות (180 מעלות), עד שהבצק מתחיל להשחים ולקבל צבע יפה.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

6 תגובות

השאר תגובה