מתכונים לגבינות

גבינת ריקוטה טבעונית

גבינת ריקוטה טבעונית

כבר הרבה זמן שאני מחפשת תחליף לגבינת ריקוטה. גבינה שלא אצטרך להוציא עליה הון בקניית אגוזים למינהם ולהתבאס על כמות הקלוריות שהיא מכילה. אז מצאתי מתכון ברשת, של השפית המוכשרת קלואי קסקרולי שעושה את זה בקלות ובמהירות ומבלי לתפשר על הטעם. הנה המתכון, השמטתי שני מרכיבים כדי להפוך את הגבינה לקלה יותר להכנה וזולה יותר בכיס. אז הנה – גבינת ריקוטה טעימה וחסכונית בקלוריות :)

מצרכים

1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2-3 שיני שום
1 חבילת טופו, 300 גרם חתוכה לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
½1 כפיות מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם 2 כפות שמן עד שהוא רך ושקוף. מכניסים למעבד מזון את שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן וטוחנים (בערך דקה) עד שמגיעים למרקם הרצוי. אפשר לטעום ולתקן טעמים.
הגבינה מצויינת כתוספת לפיצה או בלזניה ולמילוי קנלוני. אפשר להעשיר אותה עם עלי תרד מאודים או בזיליקום טרי.

בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה