מתכונים לגבינות

גבינת מוצרלה, ללא חלב

גבינת מוצרלה, ללא חלב

גבינת מוצרלה לא מסובכת להכנה (סמכו עליי). מצאתי אותה כאן ועשיתי עליה שינויים קטנים כדי שתתאים למה שהיה לי בבית.

מצרכים

¾ כוס אגוזי קשיו, 150 גרם
¾ כוס חלב סויה, לא ממותק
3 כפות מיץ לימון
¼ כוס שמן קוקוס
4 כפות בצל מיובש (להשיג בחנויות התבלינים)
½1 כפיות מלח אטלנטי
¾ כפיות שום גבישי
½ כוס מים + 1 כוס
2 כפות אבקת אגר-אגר

רגע לפני שמתחילים

1. מצאתי אבקת אגר אגר בשוק הכרמל אצל ״עמרני״. דוכן של תבלינים ופיצוחים. יש להם כמעט הכל. שם מצאתי את האבקה ב-15 ש״ח ל-50 גרם.
2. לא ניסיתי אבל לדעתי אגוזי מקדמיה יכולים להחליף את את הקשיו, אם בא לכם לגוון.
3. אגר-אגר זה קסם וזה מגניב!
4. היא לא נמסה כמו מוצרלה רגילה.

אופן ההכנה

את אגוזי הקשיו משרים במים חמים כרבע שעה ומסננים (אפשר להשרות אותם גם לילה או לכמה שעות). מכניסים אותם למעבד מזון יחד חצי כוס מים ושאר המרכיבים פרט ל-1 כוס מים ואגר-אגר.
טוחנים היטב עד שמגיעים למרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד קצת מים כדי שהטחינה בבלנדר תהיה טובה יותר. רק אחרי שאגוזי הקשיו טחונים עושים את זה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, כשהם רותחים מסיפים להם את אבקת האגר-אגר ומערבבים היטב עד שרואים שהנוזל מסמיך – זה עניין של שניות עד דקה. מורידים מהאש ומוסיפים אל הקשיו הטחון שנמצא בבלנדר. טחונים יחד את שתי התערובות עד שהן הופכות לתערובת אחת חלקה ואחידה.
משמנים קופסא בשמן ושופכים לתוכה את הבלילה. שומרים במקרר לפחות 4 שעות עד לשימוש.
מושלמת על פיצה או טוסט, לזניה ומאכלים חלביים אחרים.

גבינת מוצרלה, ללא חלב

גבינת מוצרלה, ללא חלב
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

2 תגובות

  • אפשר להשתמש בשמן אחר (לא קוקוס)? כמה שידוע לי קוקוס ומוצריו לא כל כך בריאים (לפחות שכולסטרול גבוה). תודה

    • היי
      במתכון הזה שמן הקוקוס הכרחי, הוא תורם ליציבות של הגבינה. אבל תמיד אפשר לנסות ולבדוק. אני אישית לא בקשתי את הגבינה הזו עם שמן שהוא לא קוקוס. מבחינת כולסטרול, אין לך מה לדאוג, כולסטורול (זה שמזיק לנו) נמצא רק במוצרים שכוללים רכיבים מן החי.
      מקווה שעזרתי

השאר תגובה