מתכונים למנות עיקריות

אצבעות שומשום

אצבעות שומשום טבעוניות

המתכון הזה נוצר בהשראת מנה שאהבתי כשהייתי קטנה – אצבעות שומשום של מסעדת ׳פיקנסין׳. במנה המקורית אלו היו רצועות עוף מצופות בשומשום, אך במתכון הזה החלפתי את העוף בחזה בגריל מן הצומח של טבעול. זאת מנה כיפית שילדים בטוח יאהבו, וקלה מאוד להכנה.

מצרכים ל-2 מנות גדולות

3 יחידות חזה בגריל מן הצומח של טבעול
שמושום (לציפוי השניצלים)
קמח חומוס, כ-1/2 כוס
מים, כ-1/2 כוס
מעט מלח
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מפשירים את החזה מן הצומח. חותכים לרצועות דקות וארוכות (בערך 4-5 רצועות מכל יחידה).
מערבבים בקערה את קמח החומוס, המים והמלח עד שנוצרת בלילה חסרת גושים שמזכירה מרקם של בלילת פנקייק.
מכינים את השומשום בקערה נוספת. תובלים את רצועות החזה בבלילת קמח החומוס ומצפים בשומשום.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם טובלים את הרצועות המצופות ומטגנים בערך כדקה מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מגישים לצד סלט, פירה, או כל דבר שכיף לאכול ליד אצבעות שומשום.
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

השאר תגובה