תוספות

אורז עם חמוציות

אורז עם חמוציות
טבעוני, ללא גלוטן

מרכיבים

4-5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
כוס וחצי אורז בסמטי לבן מסונן, לאחר השריה של כשעה בקערת מים פושרים.
מלח ים, לפי הטעם
חצי כוס אגוזי קשיו טבעיים
30 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר
30 גרם גוג’י-ברי

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן זית בסיר, ומוסיפים את הבצל הירוק. מטגנים 2 דקות.
מוסיפים את האורז, ומטגנים יחד עוד 3 דקות,
מוסיפים את המלח, מכסים במים רותחים, כס”מ מעל האורז, ומביאים הכל לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ 15 דקות.
בינתיים קולים במחבת קטנה ללא שמן את אגוזי הקשיו, כ5 דקות עד שהם משחימים קלות (זהירות לא לשרוף)
לאחר 15 דקות הבישול, מוסיפים לסיר האורז את הקשיו הקלוי, החמוציות והגוג’י-ברי, מערבבים קלות ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
מכבים את האש, מניחים מגבת מטבח מעל הסיר ומחכים כ-10 דקות.
מאווררים את האורז בעזרת מזלגות עץ, מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

השאר תגובה