מתכונים לקינוחים

אוזני המן במילוי תמרים

אוזני המן

חג הפורים מתקרב בצעדי ענק ואחרי שסיימנו עם רכישת התחפושות והאביזרים הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגירסה שלי לאוזנים המפורסמות בורסיה בריאה יותר ואפילו טבעונית.

מצרכים

כוס וחצי קמח מלא
1/2 כוס חלב סויה
2 כפות גדושות שמן קוקוס (במצב מוצק)
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית אבקת אפיה

למילוי

300 גרם תמר מג’עול ללא החרצנים
2 כפות שקדים טחונים
חופן אגוזי מלך קצוצים דק (לקישוט)

מילוי שקדים,קוקוס וקקאו:
2 כפות ממרח שקדים, קוקוס וקקאו ראסטיז
כף שקדים טחונים

הוראות הכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח,חלב, שמן הקוקוס ,סוכר ואבקת האפיה עד לקבלת בצק אחיד
עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניבים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית -במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה
3. מחממים תנור ל170 מעלות
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח ובעזרת כוס או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי .
5. מניחים כחצי כפית מהמילוי בתוך כל עיגול , מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים (לא חובה) וסוגרים לצורת אוזן המן (מעיין משולש) . חשוב להדק את הצדדים טוב כדי למנוע פתיחה בזמן האפיה
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
6. אופים כ-15 דקות עד להזהבה, מצננים וזוללים

בתיאבון!

המתכון של רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא. רותם מאמינה כי למזון יש השפעה על גופינו ובריאותו וישנה חשיבות למה ואיך אנחנו אוכלים וכן ביכולת של מזון למנוע או לרפא מחלות. רותם שואפת לעזור לאחרים ללמוד קצת יותר על אורח חיים בריא ותזונה נכונה, ולהראות שזה לא כזה מורכב וקשה כמו שחושבים וכל מה שנדרש זה שינויים קטנים בשביל להצליח.
מוזמנים לבקר באתר של רותם
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה